Responsive Menu
Add more content here...

Kraukšķīgi marinēti ķirbji

kraukšķīgi marinēti ķirbji

Marinēta ķirbja recepte ir klasika, kas saglabājusies no senākām paaudzēm. Katru rudeni to gatavo, lai ziemā baudītu ko košu un atsvaidzinošu. Ķirbja maigums kopā ar kraukšķīgu struktūru un vieglu saldumu veido harmonisku garšas līdzsvaru. Marinēti ķirbji ar etiķi ir vienkārši pagatavojami, taču garšas ziņā izceļas ar izteiktu aromātu un sildošu raksturu.

kraukšķīgi marinēti ķirbji

Kraukšķīgi marinēti ķirbji

Kraukšķīgi marinēti ķirbji ir viens no tiem ziemas brīnumiem, kas vienmēr izglābj, kad galdā vajag ko krāsainu, atsvaidzinošu un nedaudz saldskābu. Aromātiska marināde ar etiķi, garšvielām un nelielu cukura daudzumu padara ķirbi par ideālu piedevu gaļas ēdieniem, svētku galdam vai vienkārši gardu uzkodu burciņā.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients
  

  • 1 kg ķirbja piemēram, sviesta ķirbis vai parastais ēdamais ķirbis
  • 500 ml ūdens
  • 200 ml 9% etiķa
  • 200 g cukura
  • 1 ēdk. sāls
  • 3-4 krustnagliņas
  • 5 melnie pipari graudos
  • 2 lauru lapas
  • ½ tējk. sinepju sēkliņu
  • pēc izvēles mazliet kanēļa vai ingvera garšai

Instructions
 

  • Nomizo, izņem sēklas un sagriez nelielos gabaliņos vai šķēlēs.
  • Katlā lej ūdeni, pievieno etiķi, cukuru, sāli un garšvielas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, līdz cukurs un sāls izšķīduši.
  • Ieliec ķirbja gabaliņus karstajā marinādē un vāri 5–7 minūtes, līdz tie kļūst nedaudz mīksti, bet saglabā stingrumu.
  • Sagatavotās burkās liec ķirbja gabaliņus, pārlej ar karstu marinādi un cieši aizvāko.
  • Ja paredzēts ilgstošai uzglabāšanai, burkas var sterilizēt 10–15 minūtes verdošā ūdenī.
  • Atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam glabā vēsā un tumšā vietā.

Notes

  • Ķirbis marinādē iegūst bagātāku garšu pēc pāris dienām, kad garšvielas “sadraudzējušās”.
  • Lai ķirbis būtu kraukšķīgs, nepārvāri – pietiek ar pāris minūtēm.
  • Eksperimentē ar garšvielām: labi piestāv arī krustnagliņas, kanēlis vai neliels čili asumiņam.
  • Ja vēlies maigāku garšu, daļu etiķa aizvieto ar ābolu sulu.
  • Marinēts ķirbis labi sader ar aukstiem gaļas ēdieniem un sieru.
Article Categories:
Konservējumi · Marinējumi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating