Responsive Menu
Add more content here...

Eksotiskie pikantie biešu salāti

pikantie biesu salati

Pikantie biešu salāti ir krāsains un aromātisks ēdiens, kas apvieno ceptu biešu saldumu ar citrusaugļu svaigumu un indiešu garšvielu siltumu. Līdzsvarotā garša, kur pikantums, saldums un skābums satiekas, padara tos par lielisku izvēli gan vieglām pusdienām, gan svētku galdam.

Bietes cep kopā ar greipfrūtu un laimu, kas vēlāk tiek pārvērsti svaigā, viegli asā mērcē ar ingveru. Grieķu jogurts un piparmētra piešķir salātiem svaigumu, bet pistācijas – kraukšķīgu akcentu.

pikantie biesu salati

Pikantie biešu salāti

Pikantie biešu salāti ir garšas piedzīvojums, kas apvieno austrumniecisku garšvielu siltumu ar citrusaugļu svaigumu. Vienkārši pagatavojams, krāsains ēdiens, kas bagātinās jebkuru maltīti un pierādīs, ka bietes var būt ne tikai veselīgas, bet arī patiesi interesantas.

Ingredients
  

  • 1 laims
  • 1 mazs greipfrūts
  • 1 tējk. melnās sinepju sēklas vai dzeltenās – maigākai garšai
  • šķipsniņa čili pārslu
  • ½ tējk. malta koriandra
  • ¼ tējk. kurkumas pulvera
  • ½ glāze olīveļļas
  • sāls un malti pipari pēc garšas
  • 900 g biešu nomizotu un sagrieztu 1,5 cm gabaliņos
  • 1 tējk. rīvēta ingvera
  • 1 tējk. cukura
  • ¼ glāzes grieķu jogurta
  • 2 ēd. k. sasmalcinātas piparmētras
  • ¼ glāzes apgrauzdētu pistāciju rupji sakapātu

Instructions
 

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
  • Sagriez laimu un greipfrūtu uz pusēm, izspied pusi sula un atstāj otru pusi vēlākai cepšanai.
  • Bļodā samaisi 1 tējk. greipfrūtu un 1 tējk. laima sulas ar sinepju sēklām, čili pārslām, koriandru, kurkumu, 2 ēd. k. olīveļļas un šķipsniņu sāls un piparu.
  • Iemaisi bietes un atstātās citrusaugļu pusītes, līdz viss ir pārklāts ar eļļas un garšvielu maisījumu.
  • Pārlej maisījumu uz cepamās pannas un cep 30–35 minūtes, līdz bietes kļūst mīkstas un ar karoti viegli caurduramas. Pēc tam atdzesē.
  • Bļodā sajauc atlikušās svaigās greipfrūta un laima sulas ar sulu, kas iztecējusi no ceptajiem citrusaugļiem.
  • Pievieno rīvētu ingveru, cukuru, 2 ēd. k. olīveļļas un šķipsniņu sāls un piparu.
  • Visu sakuļ, līdz mērce kļūst viendabīga un aromātiska.
  • Ceptās bietes pārlej ar pāris ēdamkarotēm mērces un maigi samaisi.
  • Pasniedz, pievienojot grieķu jogurta karotīti, pārkaisi piparmētru un pistācijas

Notes

Padomi un variācijas

  • Pikantie biešu salāti labi sader ar kuskusu, grauzdētiem dārzeņiem vai vieglu sieru, piemēram, fetu.
  • Ja patīk maigāka garša, samazini čili daudzumu vai pievieno nedaudz medus mērcei.
  • Lai garša būtu vēl svaigāka, pievieno nedaudz rīvētas apelsīna mizas.
 

Pikantie biešu salāti labi iederas ne tikai ikdienas ēdienkartē, bet arī ziemas krājumu sezonā, kad bietes ir visgaršīgākās. Ja vēlies sagatavot dārzeņus arī ilgākai uzglabāšanai, noteikti izmēģini rīvētas marinētas bietes ziemai – tās lieliski papildinās šos salātus un būs garšīgs piedevas variants aukstajos mēnešos.

Article Categories:
Salāti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating