Mājās gatavoti vistas nageti ir viens no tiem ēdieniem, kas patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tos var pasniegt kā siltu uzkodu, vieglas vakariņas vai pat ballīšu ēdienu ar dažādām mērcēm. Šī vistas nagetu recepte ir vienkārša, neprasa eļļā cept un izdodas tikpat kraukšķīga kā klasiskie nageti, tikai veselīgāka – jo tie tiek gatavoti cepeškrāsnī.
Ja meklē, kā pagatavot vistas nagetus mājās, šī recepte ir tieši tev – izmanto vienkāršas sastāvdaļas, bet rezultāts ir pārsteidzoši gards.

Vistas nageti cepeškrāsnī
Vistas nageti mājās ir vienkārši, ātri un daudz garšīgāki nekā veikalā pirktie. Šī vistas nagetu recepte pierāda, ka pat bez eļļas pannas var iegūt zeltaini kraukšķīgus un sulīgus nagetus. Ideāla izvēle, ja gribi pagatavot ko sirsnīgu un veselīgāku – ģimenes vakariņām vai ballītei ar draugiem.
Ingredients
- 3 gabali vistas filejas (bez ādas un kauliem)
- 1 glāze rīvmaize
- ½ glāze rīvēta Parmezāna siera
- 1 ēdamkarote žāvēta bazilika
- 1 tējkarote žāvēta timiāna
- 1 tējkarote sāls
- ½ glāze izkausēta sviesta
Instructions
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Vistas filejas nomazgā, nosusini un sagriez aptuveni 3–4 cm lielos gabaliņos, lai tie būtu ērti vienā kumosā.
- Vidējā bļodā sajauc rīvmaizi, Parmezānu, baziliku, timiānu un sāli. Šī garšvielu un siera kombinācija piešķirs nagetiem kraukšķīgu garoziņu un vieglu Itāļu garšu.
- Citā nelielā traukā ielej izkausētu sviestu. Tas palīdzēs garoziņai labāk pielipt un vienmērīgi apcepties krāsnī.
- Katru vistas gabaliņu vispirms iemērc sviestā, tad rīvmaizes maisījumā, lai tas būtu pilnībā noklāts.
- Saklāj cepampapīru uz plāts un viegli ieeļļo to. Kārto nagetus vienā kārtā, lai tie cepoties nepārklātos.
- Cep 20 minūtes, līdz nageti kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Ja vēlies īpaši kraukšķīgu garozu, pēdējās 2–3 minūtes vari ieslēgt “grila” režīmu.
