Go Back
mellenu siera kuka

Melleņu siera kūka

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Atdzesēšana ledusskapī 4 hours
Total Time 5 hours 30 minutes
Course Dessert
Servings 12

Ingredients
  

Pamatnei:

  • 100 g sviesta cepumu
  • 60 g izkausēta sviesta
  • 25 g cukura

Pildījumam:

  • 450 g krēmsiera
  • 240 g skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • 15 g apmēram 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 5 g apmēram 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 4 lielas olas

Kūkas virskārtai:

  • 300 g svaigas mellenes
  • 110 g melleņu želejas

Instructions
 

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 165°C.

Pagatavo pamatni:

  • Sasmalcini sviesta cepumus drupačās un tās sajauc ar izkausētu sviestu un cukuru, līdz masa ir viendabīga.
  • Iegūto maisījumu vienmērīgi izklāj 23 cm diametra cepamās pannas apakšā, viegli piespiežot.

Pagatavo pildījumu:

  • Citā bļodā samaisi krēmsieru, līdz tas ir mīksts un krēmīgs.
  • Pakāpeniski pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus un vaniļas ekstraktu, maisot, līdz masa ir viendabīga.
  • Pievieno olas pa vienai, katru reizi rūpīgi iemaisot.
  • Ielej iegūto pildījumu uz sagatavotās pamatnes pannā.

Cep:

  • Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, līdz kūka ir stingra

Atdzesē:

  • Izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj tai pilnībā atdzist, pēc tam ievieto ledusskapī uz aptuveni 4 stundām, lai tā sacietētu.

Sagatavo kūkas virskārtu

  • Kad kūka ir atdzisusi, izņem to no cepamās pannas formas.
  • Uz kūkas virsmas izklāj mellenes.
  • Katliņā uz lēnas uguns izkausē melleņu želeju un pārlej to pāri mellenēm, lai tās pārklātu ar glazūru.

Notes

  • Glabā kūku ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
  • Ja vēlies, kūkas virskārtā želejas kārtu vari aizstāst ar melleņu ievārījumu