Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Melleņu siera kūka
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
Atdzesēšana ledusskapī
4
hours
hrs
Total Time
5
hours
hrs
30
minutes
mins
Course
Dessert
Servings
12
Ingredients
Pamatnei:
100
g
sviesta cepumu
60
g
izkausēta sviesta
25
g
cukura
Pildījumam:
450
g
krēmsiera
240
g
skābā krējuma
150
g
cukura
15
g
apmēram 2 ēdamkarotes kviešu miltu
5
g
apmēram 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
4
lielas olas
Kūkas virskārtai:
300
g
svaigas mellenes
110
g
melleņu želejas
Instructions
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 165°C.
Pagatavo pamatni:
Sasmalcini sviesta cepumus drupačās un tās sajauc ar izkausētu sviestu un cukuru, līdz masa ir viendabīga.
Iegūto maisījumu vienmērīgi izklāj 23 cm diametra cepamās pannas apakšā, viegli piespiežot.
Pagatavo pildījumu:
Citā bļodā samaisi krēmsieru, līdz tas ir mīksts un krēmīgs.
Pakāpeniski pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus un vaniļas ekstraktu, maisot, līdz masa ir viendabīga.
Pievieno olas pa vienai, katru reizi rūpīgi iemaisot.
Ielej iegūto pildījumu uz sagatavotās pamatnes pannā.
Cep:
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, līdz kūka ir stingra
Atdzesē:
Izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj tai pilnībā atdzist, pēc tam ievieto ledusskapī uz aptuveni 4 stundām, lai tā sacietētu.
Sagatavo kūkas virskārtu
Kad kūka ir atdzisusi, izņem to no cepamās pannas formas.
Uz kūkas virsmas izklāj mellenes.
Katliņā uz lēnas uguns izkausē melleņu želeju un pārlej to pāri mellenēm, lai tās pārklātu ar glazūru.
Notes
Glabā kūku ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Ja vēlies, kūkas virskārtā želejas kārtu vari aizstāst ar melleņu ievārījumu