Responsive Menu
Add more content here...

Banānmaize

bananmaize

Šī banānmaize ir īsts mājas saldumu simbols — mitra, sviestaina, ar bagātīgu banānu un brūnā cukura garšu. Tā ir viena no visiecienītākajām receptēm, kurai vajadzīgi 4 vidēji vai 3 lieli nogatavojušies banāni.

Kāpēc šī klasiskā banānmaize ir tik iecienīta?

  • izteikta banānu garša
  • nav pārlieku salda
  • blīva, bet vienlaikus ļoti maiga
  • sviestaina un mitra pat vairākas dienas
  • viegli pagatavojama, neprasa īpašas prasmes
  • lieliski piemērota sasaldēšanai
  • garšo lieliski gan vienkārša bez piedevām, gan ar riekstiem vai šokolādes gabaliņiem

Kā saspaidīt banānus?

Lai iegūtu īsto konsistenci, banānus var saspaidīt ar dakšiņu vai mikseri. Nogatavojušos banānus sagriez lielos gabalos un liec bļodā. Ar mikseri vispirms maisi uz zemiem apgriezieniem, pēc tam ātrumu palielini līdz vidējam, līdz masa kļūst viendabīga, bet ar dažiem mazākiem gabaliņiem.

Ja banānus saspaidīsi pārāk smalki, banānu maize var kļūt pārāk mitra. Ideāli, ja paliek nelieli gabaliņi — tie padara tekstūru daudz interesantāku.

bananmaize

Banānmaize

Šī ir īsta banānmaizes recepte, kas izdodas vienmēr – aromātiska, mitra un vienkārši pagatavojama. Mīkla gatava 10 minūtēs, cepšana prasa aptuveni stundu, un rezultāts ir klasiskā banānmaize, ko var ēst gan siltu, gan nākamajā dienā.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Dessert
Cuisine American

Ingredients
  

  • 250 g kviešu miltu
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • ¼ tējk. sāls
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • 115 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g brūnā cukura
  • 2 lielas olas
  • 80 g grieķu jogurta
  • 345 g saspaidītu banānu (3-4 banāni)
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • ¾ glāzes sakapātu valriekstu pēc izvēles
  • 1 glāze šokolādes gabaliņu pēc izvēles

Instructions
 

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C un pārvieto restīti uz apakšējo trešdaļu. Formu (9×5 collas jeb 23×13 cm) izklāj ar cepampapīru vai ieeļļo.
  • Vidējā bļodā sajauc miltus, sodu, sāli un kanēli.
  • Lielākā bļodā ar mikseri saputo sviestu un brūno cukuru līdz gaišai, gaisīgai masai (ap 3 minūtēm). Pievieno olas pa vienai, katru rūpīgi ieputojot.
  • Iemaisi jogurtu vai krējumu, vaniļas ekstraktu un saspaidītos banānus. Šajā brīdī virtuve piepildīsies ar siltu, sulīgās banānu maizes aromātu.
  • Sausās sastāvdaļas iecilā mitrajā masā — tikai tik, lai viss apvienotos. Ja vēlies, pievieno riekstus vai šokolādes gabaliņus.
  • Ielej mīklu sagatavotajā formā un izlīdzini virsmu. Cep 60–65 minūtes. Ja virspuse pārāk ātri brūnē, pārsedz ar cepamo papīru. Gatavību pārbaudi ar koka kociņu. Pēc iespraušanas banānmaizē tam ir jāpaliek sausas, ar dažādm drupačām, bet ne mitram.
  • Atstāj maizi formā apmēram stundu, tad izņem un atdzesē uz restītes līdz pilnīgai atdzišanai.

Notes

  • Glabā istabas temperatūrā (slēgtā traukā) līdz 3 dienām vai ledusskapī līdz 1 nedēļai.
  • Lai sasaldētu – pilnībā atdzesē, ietini pārtikas plēvē vai folijā un ievieto saldētavā.
  • Glabā līdz 3–4 mēnešiem.
  • Atkausē istabas temperatūrā vai ledusskapī.
  • Ja vēlies saldāku rezultātu, palielini cukuru līdz 200 g.
  • Šī banānu maizes recepte lieliski der arī mafiniem.
  • Krēmsiera glazūra: sajauc 110 g krēmsiera, 60 g sviesta, 120 g pūdercukura, ½ tējk. vaniļas un šķipsniņu sāls.
Article Tags:
Article Categories:
Deserti · Konditoreja · Kūkas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating