Atceros, ka pirmo reizi izmēģināju šīs pankūkas laikā, kad meklēju veselīgāku alternatīvu parastajām pankūkām. Vienkāršība pārsteidza – tikai daži produkti, un rezultāts pārspēja gaidas. Tagad tās cepu bieži, īpaši brīvdienu rītos, kad bērni modušies pirms kafijas. Tieši tāpēc šī banānu pankūku recepte ir kļuvusi par ģimenes klasiku – gan lieliem, gan mazajiem.

Banānu pankūkas
Banānu pankūkas un svētdienas rīti, kad virtuvē valda salds aromāts, un viss šķiet mazliet labāks. Tās ir mīkstas, zeltaini brūnas un dabīgi saldas, jo banāns dara visu darbu cukura vietā. Perfekts veids, kā pagatavot gardas un ātrās banānu pankūkas, kad mājās ir pāris pārgatavojušies banāni, kurus negribas izmest.
Ingredients
- 2 nogatavojušies banāni
- 2 olas
- 120 ml piena var izmantot mandeļu, auzu vai govs pienu
- 120 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1 tējk. cukura pēc vēlmes
- Eļļa vai sviests cepšanai
Papildus pasniegšanai
- Medus vai kļavu sīrups
- Svaigas ogas vai banānu šķēlītes
- Grieķu jogurts vai putukrējums
Instructions
- Bļodā ar dakšiņu saspaidi banānus līdz krēmīgai konsistencei.
- Iemaisi olas un pienu, līdz iegūta viendabīga masa.
- Atsevišķā traukā samaisi miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
- Sausās sastāvdaļas pakāpeniski iemaisi banānu masā, līdz mīkla ir nedaudz bieza, bet joprojām lejama.
- Uzsildi pannu ar nelielu eļļas vai sviesta daudzumu. Lej nelielas porcijas mīklas un cep 1–2 minūtes katrā pusē, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
- Pārlej ar medu vai kļavu sīrupu un pievieno svaigus augļus vai jogurtu.
Notes
- Lai iegūtu biezākas pankūkas ar banāniem, samazini piena daudzumu.
- Ja vēlies vieglāku versiju bērniem, izmanto pilngraudu miltus un neliec cukuru – banānu pankūkas bērniem būs pietiekami saldas.
- Mīklu var papildināt ar kanēli vai vaniļu.
- Banāna pankūkas ir lieliski piemērotas arī līdzņemšanai uz darbu vai skolu.
- Ja vēlies desertu, pagatavo pankūkas ar banānu pildījumu, pievienojot starp kārtām banānu šķēlītes un šokolādes krēmu.
