Responsive Menu
Add more content here...

Brūkleņu – ābolu ievārījums

bruklenu abolun ievarijums

Skābeni salds brūkleņu ābolu ievārījums – klasika, kas savieno meža ogu asumu ar ābolu dabīgo saldumu. Šī ziemeļu recepte ir viegli pagatavojama un lieliski piemērota tiem, kas meklē mājīgu, dabīgu garšu savos rudens krājumos.

Šis brūkleņu ievārījums ar āboliem ir gadsimtiem iecienīts veids, kā saglabāt meža veltes un dārza ražu līdz ziemai. Ievārījums ir garšīgs uz grauzdētas maizes, putrā vai pasniegts pie sātīgiem ēdieniem. Ja vēlies maigāku versiju, vari izmēģināt arī ābolu ievārījumu ar brūklenēm (ābolus vairāk, nekā brūklenes :D) – abas receptes ir cieši saistītas un lieliski papildina viena otru.

Brūklenes bagātas ar C vitamīnu un antioksidantiem, tāpēc brūkleņu-ābolu ievārījums tiek uzskatīts ne tikai par garšīgu, bet arī veselīgu desertu. Ja vēlies samazināt cukura daudzumu, vari pagatavot brūkleņu ievārījumu bez cukura, izmantojot saldos ābolus kā dabīgu saldinātāju.

Kāpēc apvienot brūklenes ar āboliem?

Brūklenes un āboli ir dabiski sabiedrotie virtuvē. Abos ir daudz pektīna, tāpēc brūkleņu ievārījums recepte ar āboliem sabiezē viegli un neprasa papildu želejvielas. Āboli piešķir maigumu, bet brūklenes saglabā to raksturīgo, viegli skābeno garšu. Rezultātā top sabalansēts brūkleņu un ābolu ievārījums, kas ne tikai garšo lieliski, bet arī lieliski glabājas.

Šī brūkleņu ievārījuma ar āboliem tradīcija ir plaši izplatīta visā Ziemeļeiropā – to bieži pasniedz ar gaļas ēdieniem, sieriem un pat pankūkām.

bruklenu abolun ievarijums

Brūkleņu ābolu ievārījums

Brūkleņu ābolu ievārījums – klasisks ziemeļu ievārījums ar brūklenēm un āboliem, kas apvieno maigu saldumu ar patīkamu skābumu. Viegls pagatavošanā, dabiski sabiezē un lieliski garšo gan ar maizi, gan siera vai gaļas ēdieniem.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Dessert
Servings 20

Ingredients
  

  • 300 g brūkleņu nomazgātas, bez kātiņiem un lapiņām
  • 200 g ābolu nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 200 g cukura
  • 50 ml ūdens

Instructions
 

  • Katliņā liec brūklenes un ābolus kopā ar ūdeni.
  • Uz vidējas uguns vāri 5–7 minūtes, līdz āboli un brūklenes sāk palikt mīkstāki
  • Pievieno cukuru un maisi, līdz tas izšķīdis.
  • Turpini vārīt vēl 20–30 minūtes, līdz ievārījums sabiezē. Ja vēlies, vari sablenderēt nelielu daļu, lai iegūtu vienmērīgāku konsistenci.
  • Pārbaudi gatavību, uzliekot nelielu karoti ievārījuma uz atdzesētas šķīvja malas – ja masa sabizē, brūkleņu-ābolu ievārījums ir gatavs.
  • Karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās, aizvāko un ļauj atdzist.

Notes

  • Ja vēlies maigāku garšu, izmanto saldākas ābolu šķirnes, piemēram, “Auksis” vai “Ligol”.
  • Ievārījuma konsistenci vari pielāgot – sablendē, ja vēlies vienmērīgāku tekstūru, vai atstāj ar gabaliņiem, ja patīk graudaināks variants.
  • Uzglabā vēsā, tumšā vietā; pēc atvēršanas burku tur ledusskapī.
  • Lieliski garšo arī kā piedeva sieriem, cepetim vai pankūkām.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Ievārījumi · Konservējumi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating