Ja meklē kādu oriģinālu un jautru desertu, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem, tad cake pops recepte ir īsts trāpījums! Krāsainie kūciņu bumbiņu kociņi izskatās lieliski, garšo vēl labāk un ir ideāli svētkiem vai ballītēm.
Cake pop recepte ļauj visu pagatavot no nulles – bez veikalā pirktiem kūku maisījumiem vai gatavām glazūrām. Mājās gatavota vaniļas kūka, viegla sviesta krēma glazūra un baltā šokolāde kopā veido vienu no saldākajiem un skaistākajiem desertiem, kādu iespējams pagatavot.

Cake Pops Recepte
Cake pops recepte ir īsts radošuma un garšas apvienojums – maigas kūciņas, salda glazūra un skaists izskats vienā kumosā. Vari pagatavot dažādas versijas: pop cake ar šokolādi, cake pops recepte ar cepumiem, vai krāsainus bērnu ballītēm.
Ingredients
Kūkas mīklai
- 210 g kviešu miltu
- ½ tējk. cepamā pulvera
- ¼ tējk. dzeramās sodas
- ½ tējk. sāls
- 115 g sviesta istabas temperatūrā
- 200 g cukura
- 1 ola istabas temperatūrā
- 2 tējk. vaniļas ekstrakta
- 240 ml pilnpiena vai paniņu
Krēmam
- 100 g sviesta istabas temperatūrā
- 210 g pūdercukura
- 2-3 tējk. saldā krējuma vai piena
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Glazūrai
- 680 g baltās šokolādes vai konfekšu glazūras šokolādes čipsi jeb granulas
- Krāsainie cukura graudiņi pārkaisīšanai
Instructions
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C. Sasmērē kūkas formu ar sviestu vai cepamo aerosolu.
- Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Citā lielākā bļodā ar mikseri saputo sviestu un cukuru, līdz masa kļūst gaiša un krēmīga (apmēram 3 minūtes)
- Pievieno olu un vaniļu, samaisi. Tad pamazām pievieno miltu maisījumu un pienu, maisot līdz gludai mīklai.
- Pārlej mīklu formā un cep 30–36 minūtes, līdz kociņš, iedurts centrā, iznāk tīrs. Atdzesē kūku uz restītes pilnībā.
- Sviestu saputo līdz krēmīgam. Pievieno pūdercukuru, vaniļu un nedaudz piena, līdz iegūst gludu, gaisīgu konsistenci.
- Atdzisušo kūku ar rokām vai mikseri saber drupačās. Pievieno krēmu un samaisi, līdz iegūsti viendabīgu masu, kas turas kopā (bet nav pārāk mitra).
- No masas veido apmēram 3 cm lielas bumbiņas. Liec tās uz cepamā papīra un ievieto ledusskapī uz 2 stundām vai saldētavā uz 1 stundu, lai sacietē.
- Kausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē, maisot ik pēc 20 sekundēm, līdz tā kļūst gluda.
- Katru kociņu iemērc kausētajā šokolādē un iedur kūciņu bumbiņā (apmēram līdz pusei). Tad iemērc visu cake pop šokolādē, līdz tas pilnībā pārklāts.
- Vieglām kustībām notecini lieko šokolādi un uzreiz pārkaisi dekorācijas.
- Novieto cake pops ar kociņiem uz augšu putuplasta blokā vai kastē ar mazām caurumiņām. Ļauj šokolādei pilnībā sacietēt (apmēram 1 stundu).
Notes
- Masu veidojot, tā nedrīkst būt pārāk mitra – citādi bumbiņas būs smagas un kritīs no kociņiem.
- Cake pops recepte ar cepumiem: kūkas vietā vari izmantot sasmalcinātus cepumus (piemēram, Selgas vai Oreo) sajauktus ar krēmsieru – ātrā versija bez cepšanas.
- Ja izmanto krāsainus cukura dekorus, izvēlies pop cake veidu ar dažādām glazūrām – baltā, rozā vai tumšā šokolādē.
- Bumbiņas vislabāk pārklāt, kamēr tās vēl ir ļoti aukstas – tā šokolāde klāsies vienmērīgi.
Uzglabāšana un sasaldēšana
- Gatavos cake pops uzglabā ledusskapī līdz 7 dienām.
- Tos var arī sasaldēt līdz 6 nedēļām – gan pirms, gan pēc pārklāšanas. Pirms pasniegšanas atlaidinās ledusskapī pa nakti.
