Responsive Menu
Add more content here...

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

cepumi_ar_sokolades_gabaliniem

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem ir viena no tām receptēm, kuru gatavot ar prieku. Jo, kuram gan negaršo cepumi ar šokolādes gabaliņiem. Bieži tie tiek cepti bērnu dzimšanas dienās vai kā pēcpusdienas uzkoda pēc skolas — vienkārši, ātri un gandrīz vienmēr apēsti pirmajās 10 minūtēs.

Recepte veidojusies no klasiskās amerikāņu “chocolate chip cookie” tradīcijas. Mīksti vidū un viegli kraukšķīgi malās, cepumi ir piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas meklē ātru, garšīgu uzkodu.

cepumi_ar_sokolades_gabaliniem

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 27 minutes
Course Snack
Cuisine American
Servings 24 cepumi

Ingredients
  

  • 250 g kviešu miltu
  • 150 g brūnā cukura
  • 100 g baltā cukura
  • 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 1 ola + 1 dzeltenums
  • 1 cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 200 g tumšās vai piena šokolādes gabaliņu

Instructions
 

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
  • Sviestu saputo ar abiem cukuriem, līdz masa gaiša un krēmīga.
  • Pievieno olu, dzeltenumu un vaniļas ekstraktu, samaisa.
  • Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, pēc tam pakāpeniski iecilā sviesta masā.
  • Iemaisi šokolādes gabaliņus.
  • Ar karoti vai saldējuma karotīti veido piciņas uz cepamā papīra, atstājot vietu starp tām.
  • Cep 10–12 minūtes, līdz maliņas viegli zeltainas.
  • Atdzesē uz restītes.

Notes

  • Cepumus glabā hermētiskā traukā līdz 5 dienām.
  • Ja mīkla lipīga, atdzesē 20 minūtes pirms cepšanas.
  • Brūnais cukurs piešķir dziļāku garšu un saglabā cepumus mīkstus vidū.
  • Vari pievienot riekstus vai baltās šokolādes gabaliņus dažādām tekstūrām.
Article Tags:
Article Categories:
Cepumi · Konditoreja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating