Cepumi ar šokolādes gabaliņiem ir viena no tām receptēm, kuru gatavot ar prieku. Jo, kuram gan negaršo cepumi ar šokolādes gabaliņiem. Bieži tie tiek cepti bērnu dzimšanas dienās vai kā pēcpusdienas uzkoda pēc skolas — vienkārši, ātri un gandrīz vienmēr apēsti pirmajās 10 minūtēs.
Recepte veidojusies no klasiskās amerikāņu “chocolate chip cookie” tradīcijas. Mīksti vidū un viegli kraukšķīgi malās, cepumi ir piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas meklē ātru, garšīgu uzkodu.

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Ingredients
- 250 g kviešu miltu
- 150 g brūnā cukura
- 100 g baltā cukura
- 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 1 ola + 1 dzeltenums
- 1 cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 200 g tumšās vai piena šokolādes gabaliņu
Instructions
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
- Sviestu saputo ar abiem cukuriem, līdz masa gaiša un krēmīga.
- Pievieno olu, dzeltenumu un vaniļas ekstraktu, samaisa.
- Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, pēc tam pakāpeniski iecilā sviesta masā.
- Iemaisi šokolādes gabaliņus.
- Ar karoti vai saldējuma karotīti veido piciņas uz cepamā papīra, atstājot vietu starp tām.
- Cep 10–12 minūtes, līdz maliņas viegli zeltainas.
- Atdzesē uz restītes.
Notes
- Cepumus glabā hermētiskā traukā līdz 5 dienām.
- Ja mīkla lipīga, atdzesē 20 minūtes pirms cepšanas.
- Brūnais cukurs piešķir dziļāku garšu un saglabā cepumus mīkstus vidū.
- Vari pievienot riekstus vai baltās šokolādes gabaliņus dažādām tekstūrām.
