Ja esi kādreiz mēģinājis pagatavot čia pudiņu vai smūtiju, noteikti esi aizdomājies, cik ilgi jāuzbriedina čia sēklas, lai tās kļūtu maigas un viegli sagremojamas. Parasti pietiek ar 15–30 minūtēm, lai sēklas uzsūktu šķidrumu un veidotu raksturīgo želejveida struktūru.
Ja plāno pagatavot pudiņu vai desertu, čia šeklas var būt jāuzbriedina pat līdz 2 stundām vai pat visu nakti. Jo ilgāk tās stāv, jo viendabīgāka un krēmīgāka kļūst masa.
Daudzi jautā arī, kā lietot čia sēklas ikdienā. Tās vari pievienot jogurtam, auzu pārslām, sulai vai augu pienam. Ja gatavo dzērienu vai smūtiju, pietiek ar īsāku laiku. Ja jautā – cik ilgi jāuzbriedina čia sēklas šajā gadījumā –, tad laiks ir aptuveni 10–15 minūtes, lai panāktu vieglu sabiezinājumu.
