Responsive Menu
Add more content here...

Ķirbju biezzupa ar saldo krējumu

ķirbju biezzupa ar saldo krējumu

Ķirbju biezzupa ar saldo krējumu ir silta, krēmīga un aromātiska rudens zupa, kas sasilda pat visdrūmākajā dienā. Tā ir maiga, nedaudz saldena, ar vieglu krēmīguma pieskārienu – ideāla izvēle, kad gribas ko mierinošu un sātīgu. Ķirbju krēmzupa ir viens no tiem ēdieniem, kas vienlaikus ir gan vienkāršs, gan izsmalcināts – piemērots ikdienas pusdienām vai svētku galdam.

ķirbju biezzupa ar saldo krējumu

Ķirbju biezzupa ar saldo krējumu

Šī vienkāršā ķirbju biezzupa top ātri, un tai nepieciešamas tikai pāris sastāvdaļas. Ķirbis tiek sautēts ar dārzeņiem, sablenderēts līdz maigi zīdainai tekstūrai, un saldo krējumu pievieno pašās beigās, lai piešķirtu zupai bagātīgu garšu.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes

Equipment

  • Katls ar biezu pamatni
  • Blenderis vai rokas blenderis
  • Nazis un dēlītis dārzeņu sagatavošanai
  • Koka karote vai lāpstiņa
  • Svari vai mērkrūze

Ingredients
  

  • 800 g ķirbja piemēram, sviesta vai hokaido
  • 1 burkāns
  • 1 kartupelis
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 700 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 150 ml saldo krējuma
  • 2 ēdk. eļļas vai neliels gabaliņš sviesta
  • sāls un pipari pēc garšas
  • šķipsniņa muskatrieksta vai ingvera pēc izvēles
  • svaigas pētersīļu lapiņas vai ķirbju sēklas dekorēšanai

Instructions
 

  • Nomizo un sagriez ķirbi, burkānu, kartupeli, sīpolu un ķiplokus nelielos gabaliņos.
  • Katlā uzkarsē eļļu vai sviestu, pievieno sīpolu un ķiploku, apcep līdz caurspīdīgumam. Pievieno pārējos dārzeņus un viegli apcep 3–4 minūtes.
  • Ielej dārzeņu buljonu, pievieno sāli, piparus un, ja vēlies, muskatriekstu. Vāri 20–25 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  • Kad dārzeņi gatavi, sablendē visu līdz viendabīgai krēmīgai konsistencei.
  • Iemaisi saldo krējumu, uzsildi līdz zupa kļūst karsta, bet nevāri, lai krējums nesadalītos.
  • Lej šķīvjos, pārkaisi ar ķirbju sēklām vai svaigiem garšaugiem.

Notes

  • Lai ķirbju krēmzupa ar saldo krējumu būtu vēl aromātiskāka, pievieno nedaudz ingvera vai apgrauzdētu ķiploku.
  • Ķirbi var aizstāt ar saldo kartupeli vai burkānu, iegūstot līdzīgu krēmīgu konsistenci.
  • Ja vēlies pikantāku garšu, pievieno šķipsniņu čili pulvera.
  • Zupai labi piestāv grauzdēti ķirbju sēklu kodoli un nedaudz olīveļļas pilienu pirms pasniegšanas.
  • Garda ķirbju biezzupa saglabā savu garšu arī nākamajā dienā – tā pat kļūst izteiksmīgāka.
Article Categories:
Biezzupas · Zupas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating