Ja vēlies pagatavot vienkāršus, bet gardus cepumus ar kokosriekstu garšu, šī recepte būs lieliska izvēle! Tikai dažas sastāvdaļas, ātra pagatavošana un izcils rezultāts – kraukšķīgi no ārpuses un maigi no iekšpuses. Šie kokosriekstu cepumi būs lieliska uzkoda pie tējas vai kafijas, un tie noteikti iepriecinās gan lielus, gan mazus kārumniekus. Izmēģini kokosriekstu cepumu recepti un pārliecinies pats!
Sastāvdaļas:
- 200 g miltu
- 100 g cukura
- 400 g kokosriekstu skaidiņu
- 4 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc šādas sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņas.
- Atsevišķā traukā olas sakuļ ar cukuru, pēc tam pakāpeniski iecilā sauso sastāvdaļu maisījumu. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C un izklāj cepamo plāti ar cepampapīru.
- Kad mīkla kādu brīdi atpūtusies, rokas samitrina ar ūdeni un, izmantojot tējkaroti, veido nelielas kokosriekstu cepumu mīklas bumbiņas.
- Sagatavotās kokosriekstu cepumu bumbiņas liek uz sagatavotās cepampannas. Cep aptuveni 15 minūtes, līdz cepumi kļūst skaisti zeltaini. Pirms pasniegšanas ļauj tiem atdzist.
Lai labi garšo!