Makaroni ar malto gaļu ir viens no tiem ēdieniem, kas nekad nenogurdina. Vienkāršs, sātīgs un gatavs īsā laikā — tieši tas, kas vajadzīgs darba dienas vakarā. Šī recepte apvieno klasiskos makaronus ar maltās gaļas mērci un bagātīgu dārzeņu piedevu, kas piešķir ēdienam vieglumu un svaigumu. Rezultāts ir aromātiska, krēmīga maltās gaļas mērce ar makaroniem, kas labi garšo gan uzreiz, gan sildīta nākamajā dienā.
Ja gribas kaut ko sātīgāku, šo pašu ēdienu var pagatavot arī cepeškrāsnī – pārkaisot ar sieru un uzcepot līdz zeltainai garoziņai.

Makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem
Vienkārša un sātīga ikdienas maltīte — makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem, kas apvieno klasisku garšu ar vieglu, mājīgu aromātu. Pagatavojama ātri, pieejami produkti, bet rezultāts kā no īstas mājas virtuves.
Ingredients
- 250 g makaronu vislabāk īso – ragiņu, penne vai makaroniņu veidā
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1 sīpols smalki sagriezts
- 2 ķiploka daiviņas sakapātas
- 1 burkāns sarīvēts vai sagriezts plānās šķēlēs
- 1/2 paprikas sagriezta gabaliņos
- 1 neliels cukīni sagriezts pusripiņās
- 350 g maltās gaļas liellops vai liellopa-cūkgaļas maisījums
- 3 ēdk. tomātu mērces vai 1/2 bundžas konservētu tomātu
- 1 ēdk. balzamiko etiķa vai nedaudz sarkanvīna pēc izvēles
- 1 tējk. kaltēta oregano vai timiāna
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
- 50 g rīvēta siera Čedaras vai Mocarellas
- nedaudz svaigu pētersīļu vai majorāna pasniegšanai
Instructions
- Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, burkānu, papriku un cukīni. Maisot cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti un viegli apbrūnējuši.
- Pieliec malto gaļu un turpini cept, līdz tā kļūst brūna un sāk karamelizēties. Pievieno sāli, piparus un garšaugus. Ja izmanto balzamiko etiķi vai sarkanvīnu, pievieno to tagad — tas ēdienam piešķirs vieglu saldskābu dziļumu.
- Iemaisi tomātu mērci, uzlej pusi glāzes ūdens un uzliec vāku. Sautē apmēram 15–20 minūtes, līdz mērce sabiezē un kļūst aromātiska.
- Tikmēr izvāri makaronus viegli sālītā ūdenī, līdz tie ir gandrīz gatavi. Nokās un atstāj nelielu daudzumu vārāmā ūdens (ap 50 ml).
- Makaronus pievieno pannai ar mērci, iemaisi un pievieno atlikušo ūdeni, lai viss skaisti savienojas. Ja vēlies, uzber rīvētu sieru, uzliec vāku un ļauj tam izkust uz mazas uguns.
- Pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem vai majorānu. Pasniedz uzreiz — silti un smaržīgi.
Notes
Ja vēlies pagatavot makaronus ar malto gaļu cepeškrāsnī, visu masu liec cepamtraukā, pārkaisi ar sieru un cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.
