Pildīta paprika ar malto gaļu un sieru cepeškrāsnī ir īsts klasikas paraugs – vienkārša, sātīga un pārsteidzoši garšīga. Recepte apvieno sulīgu malto gaļu, rīsus, garšvielas un kausētu sieru, kas kopā ar saldo papriku rada perfektu mājās gatavotu maltīti.
Man šis ēdiens saistās ar bērnību – mamma bieži gatavoja pildītas paprikas ar malto gaļu un tomātu mērci. Laikam ejot, es to pielāgoju, pievienojot nedaudz vairāk garšvielu, viegli apceptus sīpolus un rīvētā siera kārtu, kas krāsnī pārvēršas zeltainā garozā. Rezultāts – pildīta paprika cepeškrāsnī, kas garšo kā no restorāna, bet prasa pavisam nelielu piepūli.

Pildīta paprika ar malto gaļu un sieru cepeškrāsnī
Pildīta paprika ar malto gaļu un sieru cepeškrāsnī ir īsts klasikas paraugs – vienkārša, sātīga un pārsteidzoši garšīga. Šī recepte apvieno sulīgu malto gaļu, rīsus, garšvielas un kausētu sieru, kas kopā ar saldo papriku rada perfektu mājās gatavotu maltīti.
Ingredients
- 6 paprikas jebkuras krāsas – zaļas, dzeltenas, sarkanas vai oranžas
- 1 ēdk. olīveļļas
- 500 g maltas liellopa gaļas vai vistas, cūkgaļas, tītara
- 1 sīpols
- 1 halapenjo vai cita čili paprika pēc izvēles, asuma cienītājiem
- 2 ķiploka daiviņas
- 400 g g tomātu mērces
- 150 g rīsu vārīti
- 200 g rīvētā siera mozzarella, čedars vai to maisījums
- 1 tējk. paprikas pulvera
- ½ tējk. oregano
- ½ tējk. bazilika
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaigi pētersīļi dekorēšanai
Instructions
- Ieslēdz krāsni uz 220°C un uzvāri lielu katlu ar ūdeni.
- Nomazgā paprikas, nogriez tām “vāciņus” un iztīri no sēklām. Ja nepieciešams, nedaudz nogriez apakšu, lai tās stāvētu taisni.
- Vārošā ūdenī ieliec paprikas un vāri 5 minūtes, lai tās kļūtu mīkstākas. Pēc tam nosusini un liec cepamtraukā, viegli apsmērējot to ar eļļu.
- Pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, sakapātās paprikas “vāciņu” daļas un, ja vēlies, jalapeno. Cep ap 5 minūtēm, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
- Iemaisi sasmalcinātas ķiploka daiviņas un cep vēl 1 minūti.
- Ieliec malto gaļu un cep 5–6 minūtes, līdz tā kļūst brūna un gatava.
- Pievieno grauzdētos tomātus, rīsus, papriku, oregano, baziliku, sāli un piparus. Samaisi un noņem no uguns.
- Iemaisi pusi siera daudzuma pildījumā – tas padarīs to krēmīgu.
- Katru papriku piepildi ar gaļas maisījumu, liec atpakaļ cepamtraukā un pārkaisi ar atlikušo sieru.
- Cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz siers izkusis un paprikas ir maigas.
- Pasniedz. Pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem un pasniedz karstu.
Notes
- Pildīto papriku ar malto gaļu vari gatavot arī ar tītara vai vistas gaļu, ja vēlies vieglāku versiju.
- Vegetāru variantu var pagatavot, aizvietojot gaļu ar riekstiem, sēnēm vai tofu.
- Ja vēlies intensīvāku garšu, pievieno nedaudz Vorčesteras mērces vai asās paprikas pulveri.
- Pildītas paprikas labi saglabājas ledusskapī līdz 3 dienām un ir piemērotas arī sasaldēšanai līdz 3 mēnešiem.
