Vieglā un gaisīgā pufīgā omlete ir īsts brokastu brīnums – mīksta kā mākoņi un tik maiga, ka kūst mutē. Šī recepte ir ideāla rītiem, kad gribas ko īpašu, bet nav vēlmes pavadīt daudz laika virtuvē. Pateicoties vienkāršai gatavošanas tehnikai, omlete kļūst īpaši gaisīga un pufīga, saglabājot bagātīgu garšu un vieglumu.

Pufīgā omlete
Ingredients
- 5 olas
- 2 ēdamk. sviesta
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- svaigi lociņi sasmalcināti, dekorēšanai
Instructions
- Atdali olu baltumus no dzeltenumiem divās atsevišķās bļodās. Šai receptei vajadzēs tikai 3 dzeltenumus, bet visus 5 baltumus. Atlikušie 2 dzeltenumi noderēs kādai citai receptei – piemēram, krēmam vai mīklai.
- Ar slotiņu sakuļ dzeltenumus, līdz tie kļūst gaiši un viendabīgi. Noliek malā.
- Citā lielākā bļodā sakuļ baltumus, līdz tie trīskāršojas apjomā un veido vidēji stingras putas. Masai jābūt baltai, vieglai un noturīgai, taču vēl ne pavisam cietai.
- Maigi iecilā saputotos dzeltenumus baltumu masā. Dari to lēnām, lai nezaudētu gaisīgumu – tieši tas padara pufīgo omleti tik vieglu un apjomīgu.
- Uzkarsē vidēja izmēra nepiedegošu pannu ar vāku uz vidēji zemas uguns.Ielej olu masu pannā un cep apmēram 5 minūtes, līdz apakša kļūst zeltaina un viegli sastingusi.
- Ar lāpstiņu uzmanīgi pacel omletes malas un zem tām liec pusi sviesta. Tas palīdzēs iegūt maigu, sviestainu garšu un nelīpšanu.
- Uzliek vāku un turpina cept vēl 5 minūtes, līdz virsējā daļa kļūst stingra un pufīga. Noņem pannu no uguns, uzmanīgi pacel vāku.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Uzmanīgi pārvelc omleti uz šķīvja un saloki uz pusēm. Dekorē ar lociņiem vai dillēm.
Notes
- Lai omlete būtu vēl gaisīgāka, vari baltumus saputot kopā ar šķipsniņu sāls.
- Ja vēlies papildināt garšu, masā pirms cepšanas var iemaisīt rīvētu sieru, spinātus vai svaigus garšaugus.
- Pufīgo omleti vēlams pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas, kamēr tā ir silta un visgaisīgākā.
