Responsive Menu
Add more content here...

Kā pagatavot cidoniju sukādes?

Ak, cidoniju laiks, kad cidonijas visapkārt. Ko gan no tām pagatavot? Cidoniju sukādes ir viens no tiem gardumiem, kas apvieno patīkamu saldumu ar svaigu skābumu. Šī cidoniju sukādes recepte ļauj pagatavot dabisku un smaržīgu našķi, kas ne tikai garšo lieliski, bet arī bagāts ar C vitamīnu un citām vērtīgām vielām.

Ja vēl neesi mēģinājis, kā pagatavot cidoniju sukādes, šis ir īstais brīdis. Recepte ir vienkārša, bet prasa mazliet pacietības — toties rezultāts ir tā vērts. Sukādes ir lieliskas ziemas krājumiem, dāvanām vai kā piedeva desertiem un tējai.

Cidoniju sukādes

Garda cidoniju sukādes pagatavošanas recepte soli pa solim – dabīgs, salds un veselīgs našķis ziemai.
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 3 days
Calories 290 kcal

Ingredients
  

  • 1 kg cidoniju
  • 1,2 kg cukura
  • 250 ml ūdens

Instructions
 

  • Nomazgā cidonijas, nogriez astītes un sagriez tās četrdaļās.
  • Izņem sēklas (tās vari izžāvēt atsevišķi – cidoniju sēklas veselībai ir ļoti vērtīgas).
  • Sagriez mīkstumu mazākos gabaliņos vai šķēlēs – apmēram 1–2 cm platumā.
  • Katlā uzvāri 250 ml ūdens. Pievieno cidoniju gabaliņus un vāri uz nelielas uguns apmēram 15–20 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, bet ne izjukuši.
  • Citā katlā izkausē cukuru ar 200 ml cidoniju novārījuma (to, kurā vārījās augļi). Maisi, līdz cukurs pilnībā izšķīdis un veidojas biezs, dzidrs sīrups.
  • Pievieno novārītās cidonijas sīrupam un vāri 15–20 minūtes uz lēnas uguns. Kad gabaliņi kļūst caurspīdīgi un mīksti, noņem no uguns.
  • Pārklāj katlu un atstāj cidonijas ievilkties 12 stundas (vai uz nakti), lai sīrups iesūktos augļos.
  • Nākošajā dienā vēlreiz uzsildi sīrupā iemērktās cidonijas līdz vārīšanās temperatūrai un vāri vēl 10–15 minūtes. Tad atdzesē un atstāj ievilkties vēlreiz 12–24 stundas.
  • Ar caurduri izņem cidonijas un nokās lieko sīrupu (to var izmantot kā cidoniju sīrupu veselībai). Izklāj cidoniju gabaliņus uz cepampapīra un ļauj nožūt istabas temperatūrā vai žāvēt cepeškrāsnī 50–60 °C temperatūrā 3–4 stundas.

Notes

Kā uzglabāt cidoniju sukādes

Kad sukādes pilnībā izžuvušas, apkaisi tās ar nelielu daudzumu cukura vai pūdercukura, lai tās nesaliptu. Uzglabā stikla burkās vai hermētiskā traukā vēsā, sausā vietā. Pareizi pagatavotas cidoniju sukādes var glabāties līdz 12 mēnešiem.

Padomi un variācijas

  • Aromātam pievieno kanēļa standziņu vai citrona sulu – tās labi līdzsvaro cidoniju skābumu.
  • Ja vēlies maigāku tekstūru, cidonijas vāri ilgāk, bet uzmanies, lai tās neizjūk.
  • Sukādes var izmantot cepumos, kūkās, putrās vai vienkārši kā veselīgu uzkodu.
  • No novārījuma sīrupa var pagatavot cidoniju želeju vai sīrupu tējai.

Tagad zini, kā pagatavot cidoniju sukādes mājās – vienkārši, dabīgi un bez konservantiem. Šī cidoniju sukādes recepte ļaus tev izbaudīt rudens garšas visu ziemu. Tās ir ne tikai gardas, bet arī vērtīgas cidoniju sukādes veselībai – bagātas ar vitamīniem, antioksidantiem un enerģiju.

Article Categories:
Konservējumi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating