Garda un viegli pagatavojama melleņu siera kūkas recepte – tieši tas, kas nepieciešams, lai panašķētos! Ideāls kārums kā vasarā, kad mellenes var salasīt, dodoties mežā, tā arī ziemā, kad gribas kādu atsvaidzinājumu ar saldētām ogām. Ieskaties, kā pagatavot mūsu piedāvāto melleņu siera kūkas recepti. Ja pagatavoji, droši padalies komentāros ar to, kā garšoja.
Melleņu siera kūka
Ingredients
Pamatnei:
- 100 g sviesta cepumu
- 60 g izkausēta sviesta
- 25 g cukura
Pildījumam:
- 450 g krēmsiera
- 240 g skābā krējuma
- 150 g cukura
- 15 g apmēram 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 5 g apmēram 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 4 lielas olas
Kūkas virskārtai:
- 300 g svaigas mellenes
- 110 g melleņu želejas
Instructions
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 165°C.
Pagatavo pamatni:
- Sasmalcini sviesta cepumus drupačās un tās sajauc ar izkausētu sviestu un cukuru, līdz masa ir viendabīga.
- Iegūto maisījumu vienmērīgi izklāj 23 cm diametra cepamās pannas apakšā, viegli piespiežot.
Pagatavo pildījumu:
- Citā bļodā samaisi krēmsieru, līdz tas ir mīksts un krēmīgs.
- Pakāpeniski pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus un vaniļas ekstraktu, maisot, līdz masa ir viendabīga.
- Pievieno olas pa vienai, katru reizi rūpīgi iemaisot.
- Ielej iegūto pildījumu uz sagatavotās pamatnes pannā.
Cep:
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, līdz kūka ir stingra
Atdzesē:
- Izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj tai pilnībā atdzist, pēc tam ievieto ledusskapī uz aptuveni 4 stundām, lai tā sacietētu.
Sagatavo kūkas virskārtu
- Kad kūka ir atdzisusi, izņem to no cepamās pannas formas.
- Uz kūkas virsmas izklāj mellenes.
- Katliņā uz lēnas uguns izkausē melleņu želeju un pārlej to pāri mellenēm, lai tās pārklātu ar glazūru.
Notes
- Glabā kūku ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
- Ja vēlies, kūkas virskārtā želejas kārtu vari aizstāst ar melleņu ievārījumu